Winnen met slechte benen!

0
344

Dat je niet altijd de beste benen hoeft te hebben om te winnen bewijst vandaag maar weer. Tijdens de rit richting Eibergen werd mij door de ervaren mannen al medegedeeld dat het vandaag gelijk vanaf het begin vol gas zou gaan, gelijk er bij zitten dus! De start verliep goed en in het eerste rondje kon ik volgens plan mooi voorin mee rijden. Na 5 minuten wist ik wat de ervaren mannen bedoelde. Na twee ronden was het hele peloton al uit elkaar getrokken. Zelf had ik ook de grootste moeite om bij te blijven. De hoge hartslag waar ik in Zutphen lekker mee rond reed kon ik vandaag niet halen en het leek of ik gewoon niet over de macht in de benen kon beschikken. Toen ik een aantal ronden om mij heen keek zag ik dat er nog 4 mannen uit mijn categorie mee waren, mooi! Door het moordende tempo en harde wind zat ik na een half uur koers zelf alleen nog met Barry Koks in de voorste groep. Barry kende ik nog uit Zutphen waar we ook al samen weg reden en toen 1 en 2 werden, een man om rekening mee te houden dus.

Gelukkig reed er niet lang daarna een kopgroep weg met daarin een hoop snelle mannen. Dit zorgde er voor dat bij ons het tempo behoorlijk zakte, voor mij overigens nog steeds harken om bij te blijven. Omdat ik niet bij machten was om vandaag de koers te maken heb ik me daarna alleen maar bezig gehouden met bijblijven en controleren. Na een uur koers deed de kramp zijn intrede in mijn beide bovenbenen en heb ik vervolgens helemaal geen kopwerk meer gedaan. Dit tot grote ergernis van de rest van de groep (sorry nog daarvoor!), waardoor ik op het nodige gescheld kon rekenen. Omdat ik alleen nog maar op Barry hoefde te letten, heb ik met een kwartier op de klok zijn wiel niet meer los gelaten. De eindsprint wist ik te winnen met twee verkrampte benen en een wiellengte voorsprong.

Uitslag B-categorie:

  1. Bruno Bobbink
  2. Barry Koks
  3. Bernie Bleumink
  4. Ynte de Vries
  5. Richard te Vaarwerk
  6. Sjaak van Hal
  7. Dirk Jan Veldhorst
  8. Fred de Kinkelder
  9. Bart Dijk
  10. Edwin Ruesink

EnveloppeDoor mijn 3 overwinningen ben ik gekomen tot 30 punten in de Salland IJsselstreek Competitie wat goed is voor een 3e plek in de competitie en een enveloppe met 15 euro!

 

Conclusie:

De Salland IJsselstreek Winter Competitie is een mooie manier om het seizoen te starten en is zeker voor beginners een mooie kans om het koers wereldje binnen te rollen, een aanrader dus! Wil je zelf ook eens mee rijden, kijk dan op www.sijc.nl

Zo nu met de benen omhoog en eens gaan nadenken wat ik met al dat gewonnen geld ga doen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here