Periódico

1
1148

Vandaag heb ik een nieuw Spaans woord geleerd: periódico, oftewel krant in het Nederlands. Wielrenners hoef ik niet te vertellen waar je als fietser een krant voor kan gebruiken. Iedereen kent wel de beelden van de tour de France waarbij de renners boven op een klim een krantje onder het shirt steken ter bescherming tegen de koude wind in de afdaling.

Toen we vandaag boven op de Col de Fuenta de la Reina kwamen, een klim net buiten Malaga, had ik het al niet warm en toen moesten we de afdaling nog inzetten. Gelukkig konden we twee honderd meter onder de top even uit de wind zitten in een restaurantje vernoemd naar de zojuist beklommen Col. Mocht je er ooit in de buurt zijn, bestel dan een Bocadillo con Lomo tipico de Andalucia. In combinatie met de Sopa Picadillo, krachtvoer om warm en goed gevuld weer op de fiets te stappen. Dit is ook het punt waar ik mijn Spaanse woordenschat heb uitgebreid. Nadat Ingo, de Spaanse tolk van de groep vriendelijk om een periódico had gevraagd, werd de oud papierbak leeg getrokken om ons tijdens de afdaling extra te kunnen wapenen tegen de kou.

Het krantje bleek geen overbodige luxe want de afdaling werd geteisterd door veel wind, en onderaan zelfs nog een hagelbui. De hagel was gelukkig van korte duur en over het algemeen konden we daarna de regen goed voorblijven. Nog een aanrader is de beklimming van de La Cara Oculta de Almogía (zie foto). Een soort geitenpad met hellingpercentages van boven de 20% maar met een adembenemend uitzicht. Op de terugweg helaas, toch nog natte voeten gekregen door de bui die ons de hele middag al op de hielen zat, maar dat mocht de pret al niet meer drukken.

Straks nog even mijn periódico in mijn fietsschoenen proppen, dan start ik morgen ook weer met droge voeten.

1 REACTIE

  1. Ha mooi, toen wij daar in sept boven waren op Puerto de Leon , hadden ze geen kranten meer maar alleen tijdschriften , folders en papieren tafellakens Ik ging naar beneden met 2 naar paella ruikende tafellakens achter het shirt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here