Ik ga beginnen met koersen!

0
643

Alhoewel ik al jaren veel fiets, ben ik nog een beginner als het gaat om het rijden van wedstrijden. Afgelopen zomer mocht ik er al eens aan proeven toen ik samen met mijn wielermaatje Martijn twee recreanten koersen (wieler wedstrijden) afwerkte in Groenlo en Doetinchem. In Groenlo wist ik nog wel een premiesprint te winnen (een tussensprint in de wedstrijd waar vaak een paar euro mee val te verdienen) maar viel ik net buiten het podium toen ik door Martijn geklopt werd voor de derde plaats. In Doetinchem wist ik op het juiste moment weg te rijden, drie ronden voor het einde. Er sprong nog een mannetje mee en uiteindelijk wist ik het af te maken in de strijd om de eerste plaats.

Deze overwinning in mijn nog jongen carrière als wedstrijdrenner smaakte uiteraard naar meer en om deze reden sta ik dit jaar bij de Wielersportvereniging ETP Zutphen ingeschreven als wedstrijdrenner.

Omdat ik nog een echte beginner ben en nog veel kan leren, ga ik bij kenners en liefhebbers op zoek naar adviezen en tips als het gaat om het rijden van koersen. Natuurlijk is er een hoop te vinden op het internet, maar de bron van informatie en sterke verhalen van de echte liefhebbers en lokale clubhelden, daar kan Google niet tegen op!

Wanneer er mensen zijn die nog goeie raad of adviezen hebben, hoor ik dat natuurlijk graag. Laat een reactie achter onder op deze pagina of via facebook. Verder zal ik de lezers natuurlijk meenemen in het proces van het starten met koersen!

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here