Gijs Verdick 1994 – 2016

0
569

Gijs, ik heb je niet persoonlijk gekend, maar toch spookt jouw naam al de hele week door mijn hoofd. Gister was jouw afscheidsdienst en ook vandaag weet je mijn gedachten niet los te laten. 21 jaar was je, een jongen bij mij uit de regio, we spraken dezelfde mensen en trainden op dezelfde wegen. Afgelopen jaar las ik nog op facebook dat je de overstap had gemaakt naar Jo Piels Cycling Team, een droom die was uitgekomen.

Van een clubgenoot hoor ik dat je een rustige jongen was, maar dat je je benen voor je liet spreken. Op Facebook lees ik de berichten van vrienden die vol lof over je schrijven. Gijs, wielerliefhebber pur sang en een echt trainingsbeest met ijzeren discipline en doorzettingsvermogen. Je staat bekend om de woorden: “nog een uurtje extra”. De woorden van een echte liefhebber die er alles voor over heeft om het hoogste niveau te halen.

Helaas weet ik maar al te goed wat jouw familie op dit moment door maakt. Ook ik kreeg drie jaar geleden een vergelijkbaar telefoontje vanuit het buitenland. Mijn moeder belde mij op om me te vertellen dat mijn vader kort daar voor was verongelukt tijdens de afdaling van de Mont Ventoux. Ondanks dat het overlijden van mijn vader toen in 2013 een hoop verdriet met zich mee bracht, overheerst het gevoel van trots. Trots op de levenslessen die hij mij had gegeven en de manier waarop hij mij en ook vele anderen op een positieve manier heeft geïnspireerd.

Naast dat ik nu met een brok in mijn keel op de fiets zit, overvalt me hetzelfde gevoel van trots dat ik had na de dood van mijn vader. Ondanks dat je nog zo jong was heb je namelijk veel mensen geraakt en geïnspireerd en op die manier laat je ook bij mij, ondanks dat ik je niet heb gekend, een onuitwisbare indruk achter.

Vandaag had een kort ritje moeten zijn waarbij ik wat video’s ging maken voor mijn blog. Na het schieten van het videomateriaal zit ik wat gehaast op de fiets terug en denk ik aan al het werk wat ik nog moet doen dit weekend. Wanneer ik bijna thuis ben rijd ik aan een afslag naar rechts voorbij. Er was slecht weer voorspeld vandaag, maar hier en daar komt er toch een zonnetje door de wolken. Ik besluit om te draaien en af te slaan, vandaag fiets ik een uurtje extra.

 

Foto: Jo Piels
Foto: Jo Piels

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here