Fietsen als Kerstontbijt

2
549
foto: www.rapha.cc

 

Terwijl de rest van Nederland met een croissant, een gekookt ei en een vers geperst glas jus d’ orange aan het kerstontbijt zit, schuif ik straks een bak havermout naar binnen en stap ik op de fiets. Met de door mijn vriendin gebakken bananencake in mijn achterzak fiets ik lange ritten door het winterse december landschap. Dit doe ik niet alleen (op de cake na dan), want samen met meer dan 50.000 anderen wielrenners over de hele wereld fiets ik de Rapha Festive 500 Strava challenge.

Met de Festive 500 daagt Strava in samenwerking met Rapha fietsers over de hele wereld uit. Om naast het eten, feesten en nog meer eten, 500 km weg te trappen voor de jaarwisseling. Deze uitdaging is de ideale manier om het jaar af te sluiten, en een start te maken met het nieuwe seizoen. Daarnaast kan je tijdens de feestdagen jezelf zonder schuld gevoel volproppen, omdat je de extra calorieën er de volgende dag wel weer af fietst.

In 2013 en 2014 reed ik de Festive 500 ook al eens. Beide keren had ik er moeite mee om tussen de feestjes door de 500 km vol te krijgen. Maar omdat ik er van hou om mijzelf uit te blijven dagen, heb ik mijn laatste vakantiedagen opgenomen en ga ik dit jaar voor het dubbele: 1000km in 8 dagen. Dat betekent gemiddeld 125km per dag (ook als het regent).

Er zijn voor mij een aantal dingen nodig om mijn kilometer doel te halen. Ten eerste een hele lieve vriendin die mij de ruimte en vrijheid geeft en daarnaast nog eens goeie cake bakt. Ten tweede: goed gezelschap. Lange duurritten op de fiets zijn het best te verteren als je gezellig van je af kan kletsen. En als laatste: leuke (nieuwe) routes. Omdat er lange afstanden gefietst moeten worden, zijn de mogelijkheden oneindig en kunnen daarom nieuwe terreinen verkent worden. Zo ben ik van plan de eerste dag een stuk door Duitsland te fietsen en zal ik op eerste kerstdag met een groep rondom het Markermeer rijden (voor een jongen uit Zutphen redelijk onbekend gebied).

Omdat de plannen voor de rest van de dagen nog geheel open zijn, ben ik blij met alle input voor leuke ideeën en ga ik graag in op uitnodigingen op samen een rondje te fietsen. Laat onder aan de pagina een reactie achter, of stuur een bericht op facebook!

 

Mijn uitdaging zal te volgen zijn via www.fietsbenen.nl Deelnemen aan de uitdaging kan via Strava.

2 REACTIES

  1. https://www.strava.com/activities/258488209

    Dit is een heel leuk rondje Bruno. Veel verrassende klinkerweggetjes. Vlak bij Vorden een stukje door een pad in het bos kan je beter overslaan en ook langs het kasteel in Vorden is even hannessen maar voor de rest puur plezier (vond ik). Gerrit attendeerde mij op het bestaan van dit rondje. Laatste stukje teru naar Tonden was batterij op van de Mio!

    Veel plezier.

    Groet,

    Sjors

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here