Fiets, Bedankt!

0
473

Marseille in het zuiden van Frankrijk. Het is er in deze tijd van het jaar zo rond de 15 graden. Net te koud om in een korte broek aan te fietsen. Als ik de 1267km de afgelopen week vanaf Zutphen richting het zuiden was gefietst, dan reed ik er nu rond met mijn zonnebril.

Twee jaar geleden in 2013 fietste ik mijn eerste Festive500. Mijn vader was in de zomer van dat jaar overleden door een noodlottig fietsongeluk. Aangezien we voor zijn overlijden ongeveer alle ritjes samen reden, was die editie van de Festive500 een openbaring voor mezelf en een stukje verwerking op de fiets.

De Festive500 heeft mij toen in zekere zin dan ook het plezier in fietsen terug gegeven. Wanneer je terug kijkt naar mijn wielerontwikkeling van de afgelopen jaren, dan zie je vanaf die laatste week van december in 2013 een exponentiële groei. Sindsdien, om met de woorden van mijn vriendin te spreken: is de wieler gekte een beetje door geslagen. Dat ze hier deels gelijk in heeft blijkt wel. Wie gaat er nou tussen de kerstdiners en oliebollen door meer dan 1200 km fietsen? Echter heeft deze liefde voor de fiets mij in het leven al een hoop moois gebracht.

Zonder verder al te sentimenteel te worden, wil ik daarom mijn fiets bedanken voor alle mooie dingen die het stuk carbon met twee wielen mij gegeven heeft: Natuurlijk het plezier van het delen van de zelfde hobby, de fantastische tijd en de goede gesprekken met mijn vader. Maar ook de goede vriendschappen en contacten die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd door mijn fiets. Het geloof in eigen kunnen en het zelfvertrouwen dat is ontwikkeld door het fietsen. De mooie plekken waar de fiets mij brengt. Uiteraard in het buitenland, maar ook in mijn eigen kikkerlandje. En bovendien het positieve effect op mijn gezondheid en de ontspanning die het fietsen mij bezorgd.

Voor 2016 wens ik daarom iedereen een fiets en een hoop leuke fietstochtjes toe. Het hoeft dan niet gelijk een loodzware toertocht te zijn op het duurste model racefiets. Een rondje door de lokale natuur op het stadsfietsje is ook prima.

Of ik in de laatste week van 2016 een nog extremer doel voor mijzelf stel, dat weet ik nog niet. Maar de Festive500 heeft mij veel gebracht en zal daarom de komende jaren voor mij een traditie blijven. Om het jaar op een positieve manier af te sluiten en fris het nieuwe jaar in te gaan.

Bruno Bobbink.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here