Dikke Billen

0
624
Gewicht verlies vanaf september 2015

Dit jaar heb ik voor het eerst een aantal cyclo’s gereden waarin ik voorin de groep mocht starten. Dit houdt in dat de organisatie ervan uitgaat dat je een bepaald niveau kunt halen en dat je, je op deze manier kunt meten met de wedstrijdjongens. Starten voor in is fantastisch. De nervositeit in het startvak, je hartslag tot de max gelijk vol gas met snelheden van dik boven de vijftig, de strijd om de vierkante meter, Ik hou er van!

Met de kracht die ik heb kan ik de snelheid in de voorste groep goed bijbenen. Vooral in het Belgische landschap kom ik het best tot mijn recht. Maar wanneer de stijgingspercentages oplopen op langere klimmen, dan zie ik de voorste groep al snel vertrekken. Zo stond ik in juni dit jaar tijdens de Trois Ballons na een uur op het middenstuk van de Col de Chevreres (boven de 10%) compleet geparkeerd. Er zitten natuurlijk mannen bij met meer talent en ze zullen vast ook allemaal harder trainen dan ik, maar daarnaast viel me één ding duidelijk op. Als ik om me heen keek in het peloton, was ik veruit degene met de dikste billen. Dit in combinatie met mijn lengte ben ik dus nogal een logge verschijning tussen de jongens met maatje Chris Froome.

Zoeken naar manieren om te verbeteren voor het komend seizoen was dus niet nodig. Afvallen is voor komend seizoen het doel. Dat afvallen werkt, hebben we de afgelopen jaren in het professionele wielrennen vaak gezien. Zo won de voorheen redelijk onbekende Ilnur Zakarin van Katusha de ronde van Romandie naar eigen zeggen door een gewicht verlies van 10 kilo. En we kennen natuurlijk allemaal het verhaal van Chris Froome die zegt dat zijn gewicht verlies heeft geleid tot zijn tour de France overwinningen.

Tot grote ergernis van mijn vriendin ben ik zelf nogal van het uitstellen. “Waarom moet alles altijd op het laatste moment gebeuren”. Is een vaak gehoorde kreet bij ons thuis. De afgelopen jaren heb ik een aantal keer geprobeerd om paar kilo’s te verliezen. Dan stelde ik de start van mijn dieet altijd uit tot 1 januari. Dan hongerde ik mijzelf 3 weken uit, leefde ik op smoothies of soepjes en verloor ik in korte tijd 2 kilo. Meestal kwam er dan aan alle goede voornemens een einde door een avondje stappen of een goed verjaardagsfeestje.

In augustus heb ik daarom besloten om het anders aan te pakken. Als ik echt wilde slagen, dan had ik hulp nodig. Een vriend van mij is diëtist en wilde mij graag helpen om mijn doelen te behalen. In Augustus woog ik 79 kilo, en mijn doel was om voor kerst 5 kilo af te vallen tot 74 kilo. Door een plan op te stellen met een diëtist wist ik al snel mijn doel te halen en voor de feestdagen op gewicht te blijven (zie bovenstaande afbeelding).

Vanmorgen tijdens het weeg moment woog ik 74,5 kilo, best netjes na alles wat ik naar binnen heb gepropt de afgelopen weken. Mijn doel is echter om in de maand januari nog twee kilo te verliezen, om zo dit seizoen goed voorbereid van start te kunnen gaan. Omdat veel mensen vaak vragen hebben over mijn gewicht verlies, zal mijn methode en mijn voortgang te volgen zijn op mijn Blog. Daarnaast is het voor Myfitnesspal gebruikers mogelijk om mijn voortgang te volgen via Myfitnesspal.

Nu hopen dat ik de goede voornemens vast kan houden, zodat ik het komende seizoen mijn gewicht niet langer als excuus kan gebruiken voor ondermaats presteren. Laat een reactie achter als je zelf van plan bent om je voedingspatroon aan te passen in 2016, je mij wilt aanmoedigen in het behalen van mijn doelstellingen of als je zelf nog leuke afval/fiets tips hebt.

Bruno Bobbink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here